O introducere a Mobile Ticketing-ului pentru transportul de persoane

Tehnologia folosită în sistemele de transport a parcurs un drum lung pe durata ultimelor decenii, iar modul în care pasagerii își planifică traseul ori își achiziționează biletele de călătorie a evoluat în timp.

 

In trecut, plata în numerar era modalitatea de bază pentru achiziționarea biletelor de transport. Această practică a încetat să fie eficientă atunci când presiunea asupra rețelelor de transport de pe glob a început să crească, determinând apariția unor timpi de așteptare din ce în ce mai mari, în special în timpul orelor de vârf ori in weekend-uri.

 

Din fericire, progresele în tehnologia de ticketing au făcut posibilă depășirea acestei limitări. Biletele din hârtie au fost înlocuite de cardurile cu bandă magnetică, plățile în numerar au trecut la tranzacții cu ajutorul cardului bancar, iar smartcard-ul a îmbunătățit semnificativ experiența colectării taxelor de transport.

 

Deși acest avans tehnologic a făcut experiența transportului mai eficientă, abia era telefoanelor de tip Smartphone a făcut posibilă apariția unei noi tehnologii de care călătorii pot beneficia – și anume mobile ticketing-ul.

 

Mobile ticketing-ul este tehnologia care le permite călătorilor achiziționarea biletelor de transport prin intermediul Smartphone-ului. Utilizatorii își pot stoca în siguranță informațiile cardului bancar și pot efectua plăți doar prin câteva click-uri, evitând astfel cozile pentru cumpărarea biletelor și nevoia de a prezenta numerar. În locul biletelor fizice, utilizatorii pot acum valida biletul virtual cu ajutorul telefonului sau pot scana codul de bare al acestuia.

 

Tehnologia mobile ticketing îmbunătățeste dramatic experiența transportului, și totodată schimbă fundamental modelul de colectare a taxelor de călătorie. În trecut, toate sistemele de achiziționare a biletelor emiteau bilete fizice, eliberate de autoritatea de transport în cauză sau operatori de transport, in schimbul unei plăți in numerar sau prin intermediul cardului. Datorită tehnologiei Mobile Ticketing, acest lucru nu mai este necesar.

 

Mobile ticketing-ul continuă să crească

 

Odată cu progresul tehnologiei Smartphone de pe parcursul ultimilor ani, aplicațiile Mobile ticketing au implementat o arie nouă de funcții. Călătorii pot acum accesa rute sugerate de aplicație pentru un anumit traseu, se pot conecta la aplicații de mobilitate urbană și pot accesa știri despre trafic în timp real.

 

De exemplu, în cadrul Masabi, încurajăm accesarea aplicațiilor de succes din domeniu, ce au la bază nevoie individuale ale orașelor și care transformă mobilitatea în jurul zonelor urbane într-o experiență lipsită de stres.

 

Aplicațiile ce permit împărțirea costurilor de călătorie, precum Uber sau Lyft sunt un exemplu. Pe măsură ce popularitatea acestui concept crește, Uber și Lyft se asociază cu agențiile de transport public, pentru a putea oferi pasagerilor cea mai bună experiență a transportului și a rezolva problema first mile/last mile – și anume, transportul pasagerilor între sfârșitul călătoriei cu transportul în comun și destinația finală.

 

Agențiile de transport care folosesc mobile ticketing oferă și alte opțiuni de mobilitate urbană în cadrul aplicațiilor lor. Șansele ca pasagerii să opteze pentru mijloacele de transport în comun cresc atunci când aceștia au la dispoziție o gamă largă de opțiuni pentru transport, de la începutul traseului până la finalul călătoriei. În acest context, ecosisteme de aplicații de transport interconectate au început să se contureze în jurul orașelor.

 

Mobile ticketing înseamnă mai mult decât un nou sistem de colectare a taxelor de călătorie. Această tehnologie presupune un nou mod de tranzit al orașelor, ce aduce mai multă eficiență, rapiditate și comoditate a transportului.

Masabi is the global leader in mobile ticketing and innovative fare collection across all types of public transport including buses, trains, trams, ferries and subway. Its technology signals the end of ticket queues, lost tickets and fumbling for cash by allowing passengers to quickly and securely buy and display tickets on their mobile phones.